Maassa maan tavalla tai maasta pois 2

 

Tämä paljon käytetty sanonta puhuttelee minua nyt täällä vieraassa kulttuurissa.

Olen havainnut,että on ainakin kaksi näkymätöntä syvällä olevaa virtaa

 joihin törmätessäni olen aina aivan ymmälläni. Pidän niin oikeutettuna reaktiotani,

joka syntyy eurooppalaisen ajatteluni sisäistyneestä erilaisuudesta.

 

Perhe on se virallinen malli missä avioliitot toteutuvat ja uudet sukupolvet syntyvät.

Yksinäinen nainen on jotain hyvin vaikeasti hahmotettavaa täällä. Aina pitäisi olla jonkun vaimo.

Miehellähän voi olla useampi vaimo. Usein se toinen vaimo onkin oudoksuttu  ja ihasteltu ulkomaalainen,jolla on erilainen kasvutausta kulkea kohti itsenäisyyttä ja tasa-arvoisuutta.

Näitä tarinoita kyllä riittää ja paljonhan niitä on.Monta kysymystä on ratkaistavana arjen sujuvuuden löytämiseksi. Minulle kävi vähän niin,että minulle petattiin perheeseen kakkosvaimon paikkaa minulta sitä kysymättä. Asiasta puhuttiin ääneen ja se sai minut tarttumaan asiaan. "En tahdo tätä". Lapset olivat ihania ja heistä on tullut ystäviäni. Ikääntynyt eurooppalainen eläkkeensaaja on perheelle iso toimeentulotuki, epävirallinen tukisysteemi kun valtiolle työtä tekevien miesten palkat on niin pienet ettei perhe oikein kykene sillä elämään. Eniten satuttaa sellainen mielikuva häivähtäessään, että lapsettomien ikääntyneiden naisten eläke on ikäänkuin pyhä velvollisuuskorjata perheen käyttöön koska mitä se yksinäinen rahallaan tekee, ei mitään.

Otin paljon hernettä nenään kun luonani ei voi vierailla egyptiläinen mies, nainen kyllä ja muut ulkomaalaiset. Piti ihan vaihtaa asuntoa,että kirjoittaja-auttajani-arkeologi pääsi kylään luokseni.

Myönnän kyllä,että olin oikein vihainen jouduttuani rajoittamaan vierailuja vaikka olisin niitä halunnut. Monenlaisia sirkustilanteita ihan syntyi. Nyt aion antaa periksi. On kirjoitettava aviosopimus (ei lainvoimaa Suomessa) jos haluaa egyptiläisen miesvieraan kylään. Nyt on vastassa arkinen tilanne, maassa maan tavalla tai pois maasta. Kyllähän yksin voi nainen olla mutta tavata ei saa sitä kivointa, egyptiläistä miestä.