eilen osaltani alkoivat perheen  pitkään valmistelemat veljesten hääjuhlat. Poikkesin katolla käymään ennen juhlia ja auringon laskeutumista lännen maahan.Nyt katolle pääsee jo tepsuttelemaan portaita pitkin.

katolta%20012-normal.jpg

Katolta aukeaa  monenlaista. Mariamaisema puutarhaan ja piha-aidan takana odottelee sokeriruokojunan vaunut veturia ja peltojen takaa näkyy El Bairatin kylä.Aivan horisontissa siintelevät Sinuhen kolme vuorenhuippua,jotka Waltari tiesi kuvata kirjassaan Theban merkkinä Sinuhen palatessa kotiin pitkältä matkaltaan. Kivaa kotisymboliikkaa.

katolta%20001-normal.jpg

Häät vietettiin eilen sulhaspoikien kotona. Edellisenä iltana oli ollut morsianten hennajuhlat naisille  toisen morsiamen isän kodissa.Nyt koko suvun naiset ruokailivat poikien kodissa ulkona ja miehet ruokailivat juhlatalossa ennen rukoustapahtumaa. Osallistuin Päivin kanssa naisruokailuun ja sitten siirryimme miesten puolelle jospa pääsisimme seuraamaan rukoustapahtumaa mutta emme onnistuneet koska ei kai oma virta riittänyt astua tilaan ja istua  miesten keskelle.Niinpä se jäi kokematta  osallisena. Sinänsä kaunis tapa tuo rukoushetken järjestäminen häihin mukaan. Tänään jatkuvat hääjuhlat humuisempana oikein juhlapaikassa lähellä Karnakin temppeliä. Nyt sitten nähdään morsiametkin vihdoin.Otanpa kameran ja kuvankin.Puutarhahuntu on herkkä ja hyvin kukkiva.

katolta%20020-normal.jpg

Amira ja Hassan

h%C3%A4%C3%A4t%20030-normal.jpgAlina  ja Mahmoudh%C3%A4%C3%A4t%20025-normal.jpg

Juhlahavaintojani:

Lapsia oli kuin helluntaiepistolassa niinkuin äitini sanoisi. Myös odottavia äitejä, miehiä vähemmän. Poikien isäkin oli jäänyt kotiin. Pienet pojat oli puettu kuten sulhaset hienoihin vaatteisiin. Sulhasilla oli komeat mustat smokit ja tyttöjen hääpuvut selvästi tyttöjen kesken mietityt, peittävät niin hiusten, kaulan kuin olkapäiden osalta.

Uskon lapsirunsauden symboloivan avioliiton myyttistä tehtävää ja merkitystä.Se olisi ollut okjollei se kaikki olisi kääritty kakunpaloihin ja cocacolaan poskettoman  kovaäänisen discometelin särkiessä pään sirpaleiksi . Tilaisuus oli rasittava ja stressaava. Olen loman tarpeessa näiden häiden jälkeen.

h%C3%A4%C3%A4t%20019-normal.jpg

Häätalo tarjosi amerikkalaisessa konseptissaan skriineille videoidun hääparin ohjelmakonseptin, joka alkoi "pakkotanssituksella" jatkuin onnitteluin, sormusseremonialla ja huomenlahjoilla. Suudelmia ei näkynyt.