Taustaperheessä tämä ohje otetaan aina juhlittaessa täydestä. Koko kylä kutsutaan aterialle juhlassa.Tänään oli kaikki kylänmiehet ja naiset kutsuttu lounastamaan kiitosaterialle aiheena viimeisen vuoden aikana syntyneet monet lapset ja vielä syntymistään odottavat useat vauvat. Moskeijan päivärukouksen jälkeen miehet tulivat yhteistilaan lounaalle. Naiset ruokailivat talossa. Viihdyin tänään miesten puolella jossa jo oli monia tuttujakin. Suvun ylpeä isä rivissä taaimmaisin valkohuivinen vieraiden seurassa.
Ja ruokaahan riitti
Edellisenä päivänä oli teurastettu kaksi lammasta ja leivottu leipää. Kokit olivat ahkeroineen aamuaikaisesta.
riisiä
perunaa tomaattikastikkeessa (näyttää ihan suomalaiselta makkarakastikkeelta)
Abdelrazk:n entisöintitiimi hyvin työn organisoiden pilkkoivat vauhdilla saavillisen salaattia
Molohian tarina
Molohia on vihreä kasvi,jonka varsi on vähän puumainen ja keittoon kelpuutetaan vain kasvin lehdet.Näin juhlan silmässä koko juttu tehdään käsityönä vaikka torilla myydään arkikäyttöön valmista molohia -jauhetta. Isot talkoot tarvittiin lehtien erotteluksi.
Sitten lehdet huuhdeltiin ja levitettiin hetkeksi valumaan
Valutuspaikaksi rakennettiin pesty porukkarukousmatto(henkilökohtaiset matot on kotona käytössä) kahden penkin päälle.
pilkkominen oli jännä tapahtuma. pussitetut molohiat pilkottiin keinuveitsellä pussin päältä ja sitten vietiin kattilaan.
valmista keittoa syödään leipää siihen kastamalla. Sen tiedän,että ainakin paljon sipulia kuuluu reseptiin.
Usein yritän mutta tämä keitto ei nouse minun mielikeittojeni joukkoon. Maku on niin vieras.Varmaankin hyvin terveellistä.
Ja pääsihän lopulta Abdelrazkin omakin tiimi ansaitulle aterialle.
Poikien työ oli niin hioutunutta yhteispeliä,että katselin sitä suurella kunnioituksella "ammattilaisen silmin" .
Kommentit