Tämä on kysymys,joka on ärsyttävin piirre tässä arkipäivässä täällä. Ulkomaalainen nainen iästä riippumatta on haluttu, pelätty, kadehdittu ja ihailua herättävä aviopuoliso täällä Luxorissa. Kun liikun yksin kaupungilla niin jokainen taksikuskikin katsoo oikeudekseen esittää tuon kysymyksen kuka mistäkin syystä.Se on niin loukkaavan tunkeileva kysymys,että useimmiten suutun heti enkä vastaa yhtään mitään.

Eläkkeellä oleva länsinainen on täkäläisittäin varakas ja siksikin toivottu puoliso. Toisaalta niitä miehiä,jotka tuon ratkaisun tekevät,että avioituvat katsotaan kadehtien ja pyritään myös kiistämään toista kohdannut "onni"  välittömästi kurjilla puheilla.

Mielellään nähdään asiassa jotain outoa ja ainakin hyvin vierasta täkäläisille tavoille.Täällä yleensä miehet etsivät viimeistään kolmekymppisenä vaimon itselleen  ja lapsia tehdään heti pari kolme. Näin uusinnetaan sosiaalisen huolenpidon perheperusta johon kaikki tuntuu elämässä perustuvan .  

i. Siis naimisiin meneminen jo naimisissa olevan miehen kanssa ei ole täällä aivan tavatonta ollenkaan.Egyptiläinen mies aviopuolisona parhaimmillaan on lämmin, välittävä ja kaikista huolehtiva perheenisä, puoliso ja suvustaan huolta kantava.Monet on tarinat kuitenkin niinkuin ihmissuhteissa vain voi olla. Tunnen muutaman suomalaisen naisen perustavan liiton toimivan ihan hyvin. Suhde rakentuu yhteiselle tekemiselle usein kun taas perheen hoitaminen on egyptiläisen puolison tärkein osa.

Saamme nähdä pärjäänkö täällä seniorisinkkuna tämän jokapäiväisen "naittamisen" keskellä vai onko taivuttava paikallisiin tapoihin.

 

V