Tulin siskon kautta tenttikaffeelta kun sain arabian kielen ykköskurssin urakan päätökseen äsken. Olin ensimmäisenä tenttipaikalla ja yksin kun ope tuli. Olin puolentoistatunnin kuluttua myös yksin open kanssa.Tehtäviä oli minusta paljon ja harkitusti. Tunsin väsymystä ne keskittyneesti tehtyäni. Olisi ollut syytä käydä vastaukset kerran läpi huolimattomuuksien karsimiseksi mutta ei puhti riittänyt. Vähän myöhästynyt  virkeä nuori opiskelijanainen poistui puolen tunnin kuluttua sen oloisena,että "valmista on".Hän oli tunneillakin terhakka ja nopea hoksaamaan asioita. Puoli tuntia myöhässä tuli yksi kaveri,joka istui 25 minuuttia ja lähti. hän ei ollut viihtynyt oppitunneilla juurikaan,koska uskoi selviävänsä aikaisemmilla opinnoillaan. Yksi ahkerasti opiskellut seniorin oloinen mieshenkilö piti seuraa tunnin verran ja teki keskittyneesti varmaankin hyvän tuloksen.  Kun jätin oman  7-sivuisen paperini ope vilkuili sen läpi ja monen sivun kohdalla sanoi,että kaikki oikein mutta mainitsi että virheitäkin on. Ei se ollut minulle uutinen kun jotkut tehtävät olivat minulle aika vaikeita. MUTTA LÄPI SE ON - al-hamdullah. Tämä kakku on leivottu.Työvoitto.

Myöhemmin aloin ihmetellä,että kovin monet olivat jääneet pois paikalta vaikka olivat tunnollisia tunnilla kävijöitä ja  tiistain tunnilla saimme hyviä viimehetken valmisteluohjeita ja harjoittelimme koetta varten. Viikon päästä on toinen mahdollisuus ja elokuun alussa kolmas. Varmaan moni menee niihin. (ainakin 7 oli poissa). Ymmärrän hyvin,että on vaikea ennen koetta saada tunnelma,että on jo valmistautunut hyvin kun koko ajan vain tekee virheitä. itse en halunnut jatkaa enää harjoittelua kirjat pöydällä pitäen koko heinäkuun. Tarvitsin tämän eli läpimenokokemuksen vaikka virheineenkin. On upea fiilis siitä,että olen tehnyt tämän. 

KeyToArabicBook1.pd f1مفتاح القراءة و الكتابة.pdfKeyToArabicBook1.pd f1مفتاح القراءة و الكتابة.pdf
Tästä kirjasta hyvä opettajamme kopioi meille joitain harjoituksia. Jos haluat opiskella arabiaa yksiksesi niin  tulosta kirjasta itsellesi tehtäviä. Kurssilaiset monet kehuivat tätä. Itsekin kirjoittelin innoissani sen tehtäviä. On niin vaikea löytää sopivaa oppimateriaalia koska monet kirjat ovat niin kielioppikeskeisiä meidän kielten opiskelutraditioidemme mukaan. Opettajamme oli tosihyvä, lempeä ja huolehti etenemisestä hyvin ammattitaitoisesti. Hän oli oikea pedagogi Muhammed,joka puhui suomen kieltä.

Kiitos elämälle tästä haasteesta. Sain perustan jatkaa eteenpäin vaikkapa egyptin kielen murteella. 

arabiaa%20011-normal.jpg.

Tänään 10.7. sain vahvistuksen onnistumisesta. Tenttitulos on hyvä 4 viisiasteikolla. HAPPY ME!

Hyviä tuloksia muillakin kuulemma vaikka en tuloksia ole nähnytkään.