Kirjoittaessani Kultaista virtaa löysin farao Amenhotep III:n visiirin, arkkitehdin ja parantaja Amenhotep Hapunpojan jo aikanaan harvinaisen temppelin vähäiset ja hajanaiset kivet täältä länsirannalta.

Länsirannan Pharaoh-hotellin vieressä on vieläkin Amenhotep Hapunpojan, farao Amenhotep III:n visiirin hautajaistemppeli.

habu%20007-normal.jpg

Olin jo aivan varma,että temppeli on raivattu pois parkkipaikan alta mutta eilen matkalla kuvaamaan Medinet Habu -temppelin juhlasalia haaveillen siitä konserttisalina tuevaisuudessa  löysin isoksi ilokseni tuon itselleni merkityksellisen visiiri-healerin hautajaistemppelin. Kuvaan tuli mukaan valoilmiö,joka seurasi kuvissa myös Habu-temppelissä monissa kuvissa.

Vanha Qurna

habu%20013-normal.jpg

Suoraan Hapunpojan temppelistä näkyy vanha Gurna jota haudanryöstäjien perillisten kyläksi kutsutaan. Isäntäperheeni asui myös siellä poikien lapsuuden ajan niin,että nykyiset egyptologit ja arkeologit jo leikkipaikoillaan saivat tuntuman näihin muinaiskohteisiin kuitenkin tietämättä mitä ne ovat. Mahmud, Hassan ja Abdelrazk nykyisin ovat löytäneet tästä kiinnostavan ammatin itselleen. Tulee mieleen papin pojat,jotka ovat lapsuutensa istuneet kirkossa ja löytävät itsensä elämässään piispan pallilta ja muista kirkon töistä.

Otin paljon Habun temppelikuvia ja valo  oli vain joissakin niistä. Laitan tähän muutaman kuvan paikasta,josta tulisi ihana konserttisali kohtuullisella vaivannnäöllä. Onhan se toiminut temppelin juhlasalina jo uuden valtakunnan aikaan. Kaunis laaksojuhla oli tämän temppelin yksi vuosittaiseen juhlaohjelmaan kuulunut rituaali. 

Medinet Habu

habu%20064-normal.jpg


habu%20041-normal.jpghabu%20040-normal.jpg