siiri%20002-normal.jpg

Siiri-kissa maailmanmatkajana

Nyt en hoksaa mikä olisi hyvä tapa saada Siiri hyväksymään nuo homeopaattiset helmet suuhunsa kaksi kertaa päivässä. Sain hyvän neuvon rauhoittaa pikkumatkaajaa etukäteen kevyellä homeopaattisella keinolla. valituksi tuli Aconitum napellus, joka on sopivaa tasaantumista (meille molemmille) säikähtäneen rokotusreissun jälkeen. Eläinlääkärillä Siiri vimmastui ja nappasi lääkäriä käsivarresta. Tyttö piti nukuttaa, että saatiin mikrosiru ihon alle. Sain ulkomaanpassin nukkuvalle kissalleni. Heikki kertoi,että kisun niskakarvoista toisella kädellä ottaen ja leuan alta kutittaen voi napata pillerin suuhun.Hyvä, mutta kolmas käsi olisi tarpeen. Nyt sen keksin. Laitan pikkulusikkaan tipan vettä ja kolme helmeä sulamaan siihen ja Heikin tekniikalla niskakarvoista kiinni ja lusikka suuhun. Onnistuu näin. 

On ollut iso etsiminen siinä, että olisin löytänyt oikean kokoisen, siis lentoyhtiön määräämän koon mukaisen boxin matkan ajalle. Ei ole löytynyt vaan pienimmätkin on 2 cm liian leveitä turkkilaisen määräysten mukaan. Lisäksi Siiri boxeineen painaa 0,6 kg liikaa jotta voin ottaa hänet mukaan matkustamoon. Lentoyhtiön nettisivujen mukaan ylipainoa ei ole mutta vahvistetun lentolipun mukaan on. Kissan lento Egyptiin maksaa 15 euroa kilo eli satasen. Aion yrittää läpi näillä eväillä joka tapauksessa. Se on liian rankkaa meille molemmille  jos  Siiri joutuu ruumaan. Siiri on erityismatkatavara ja saan ottaa itselleni normaalit käsi-ja ruumamatkatavarat lisäksi.8kg+30kg.

 On sentään 2,5 tunnin välilaskukin Istanbulissa. Ostin pieneksi taittuvan matkahiekkalaatikon ja laitoin muovipulloon kilon verran hyvää mikrohiekkaa jotta voimme mennä yhdessä pisuille lentokentän vessaan. Sitten on vielä yölento Hurghadaan, jonne olen tilannut meille auton auringonnousuun Luxoriin.

Tämä on suunnitelma, moneen otteeseen mielikuvamatkattu etukäteen. Vielä taidan hakea apteekista kissan valeriaanaa, että varmaan nukuttaisi matkalla ja muutto uusiin oloihin tasaantuisi ins Allah.

Seuraavan osan kerron Luxorissa kun olemme päässeet kotiin siellä ja kerron miten tämä homma meni.