Kiirastorstaina retkeilimme Abydoksessa farao Seti I:n rakennuttamassa  Osiris, Isis, Horus - pyhän kolminaisuuden

temppelissä ja sen yhteydessä olevassa Osirionin erikoisessa konstruktiossa.

Alimatka%20077-normal.jpg

 

Farao Seti I (1294-1279BC rakennutti tämän Osiristemppelin,joka on muinoin ollut Ylösnousemus -mysteerinäytelmän vuosittainen esityspaikka. Abydoksen temppeli oli muinoin pyhiinvaelluskohde, jossa jokaisen tuli käydä ennen kuolemaansa ja jos ei ehtinyt kuten usat faraot niin heidät vietiin Niiliä pitkinmuumioina vierailemaan temppelissä. Jos tavallinen kansalainen ei itse päässyt niin hän saattoi ostaa Ammonin papeilta Thebassa pienen patsaan tekemään matka puolestaan. Seti I on tämän huomatun faraon Ramses II:n isä.

Alimatka%20008-normal.jpgAlimatka%20010-normal.jpg

Lisäsin nämä valomerkityt kuvat teppelin sisäänpääsyä lähellä

Alimatka%20005-normal.jpg

 

Temppelin takana on rakenteena huomattavasti temppeliä  alempana erikoinen rakennelma jota kutsutaan Osirioniksi. Sitä pidetään ikivanhana Osiriksen hautana ja toiset katsovt kivikirjoituksen perusteella että sen rakensi Seti I:n poika Merenptah.Myyttistä paikassa on sen salaperäinen vesi,jolla puhutaan olleen huomattava parannusvaikutus.

Alimatka%20042-normal.jpg

Nyt meillä oli käynnillä erikoinen mahdollisuus kävellä kuivan Osirionin pohjalla.

Alimatka%20051-normal.jpg

Viistosti taaksepäin tyytyväisten vieraiden takana seinässä on puhuttu elämänkukan kuva, joka pyhän geometrian kautta kertoo luomiskertomuksen.

Alimatka%20043-normal.jpg

 

Poikkeukselliset kohdat tuli nyt katsottaviksi kun vettä ei ollutkaan.

Alimatka%20064-normal.jpg

 

Alimatka%20071-normal.jpg

Paluu Seti -temppelin kautta. Kuka on kuullut 1900 -luvun legendaarisesta abydoslaisesta Omm Setistä tietää,että tämä oli hänen temppelinsä niin Seti I:n aikaan kuin 1900-luvun elämässä. Kirja on suositeltavaa luettavaa. Saatanpa vaikka ti kertoa hänen tarinansa tässä blogissa lähituevaisuudessa.

Opastuksestamme huolehti paljasjalkainen abydoslainen ystäväAli

Alimatka%20015-normal.jpgi

Alimatka%20069-normal.jpg