Kerron kuinka Päivin talo nousee Luxorin länsirannalla.henkilö jota kutsuu A:ksi on täkäläinen auttaja eikä hän viittaa minuun A:ta käyttäessään. Päivi kertoo marraskuisista päivistään:

 

Tässä aamiaisella, suht' normaalissa tunnetilassa istuessani,kerronpa teille tavanomaisesta päivästäni. 

 
 
Katse harhaillen talon seinillä ja puutarhassa puhelen A:n kanssa seuraavista askeleista ja niiden toteutusjärjestyksestä tässä unelmassani.
 (talo on rakennettava, talo on rakennettava........ sisäinen pakko ja unelma)
Multaa ei ole saatavissa! Puutarhan teko oli suunnitelmissa tälle vuodelle, joten joutessamme rappautammekin muurin piha-alueen reunalla puutarhurin yllätykseksi. (piti tarpettomana)
Nyt katsellessamme hienoa työskentelyä, tulee tarve enempään: Portti nostettava, portti suoristettava. sementtipalkki muurin päälle vahvistukseksi ja korotukseksi ennenkuin tukireiät muurista muurataan umpeen. 
Pidän piiiiitkän luennon A:lle vaihtoehdoista, budjetista. A kuuntelee, kommentoi: 'OK', 'OK'. Kysymyksiini sama vakiovastaus OK, OK. Do you understand at all, epäröin, mutta OK ja OK. Halutessani hinta-arviota A soittelee pari puhelua. Saan niistä mielestäni riittävästi tietoa ja tokaisen, että ei mitenkään mahdotonta, jos vielä lykkäämme puutarhan teettämisen.
Aloitetaan portin nostolla ja suoristamisella.  (muuria rapataan siis kaiken aikaa)
 
6.11.2013 Uusi aamu, portin nosto ja suoristus.
Täyttä draamaa! Luvassa oli tukeva UUSIIN metallitukiin hitsattava entinen tuote mutta käytännössä pojat käyttivät pilarien vinoja vanhoja tukirautoja kuten ennenkin. Toki portti nostettiin, kylläkin erimittaisten, pilarien päälle kannakkeilleen, laidat eri korkeudelle, tietenkin kallelleen sivulle, kallelleen eteenpäin.
What's the problem?
Olin saanut pariin kertaan mitata vatupassillani tasot, mutta aina portti kuitenkin kiinnitettiin valittuun paikkaan, kylläkin ylemmäs alkuperäisestä. Pojat innoissaan näyttivät, kuinka lukkopesä on just kohdallaan, vaikka portti kampesi auki päästyään toiseen laitaan. So, Päivi, What's the problem?
Puolen tunnin pähkäily, selostus ja ahdistus, tippa linssissä nostin kädet pystyyn ja poistuin paikalta *what ever*.
 Portti hitsattiin siihen.
 
Ensimmäinen erä hävitty. Rappari lähestymässä porttia, portinpieliä. Nämä miehet eivät voi käsittää, että vino on VINOja aiheuttaa ongelmia tulevaisuudessa. Portin ON OLTAVA suora ennenkuin muuri viimeistellään!
 
    -  uneton yö    (oikeammin katkouninen)
 
7.11.2013. 
Aamulla seison ikkunassa ennen seitsemää. Kuorma-autokolonna lähestyy, pysähtyy.Ensimmäinen auto ajaa portinpieleen ja kippaa kivikuorman tien poskeen. Apua! Ei kai minulle! Soitan A:lle.
Onneksi muut autot ajavat ohi. (naapuri purattaa savitalonsa). Katastrofin tunnelma on vielä päällimmäisenä. A vastaa: 'Of course we need pebbles.I come to you.'
A kysyy yöunista. Mistä yöunista? Mitä olen tilannut? Samassa auto tulee ja kippaa kuorman tukipuita.
Olen tilannut sementtipalkin teon muurin kolmelle sivulle ja se tehdään tänään! Miehiä alkaa lapata pihaan.
Otan virkailmeen ja kerron rauhallisesti, että portin on oltava vakaa, suora ja kohdallaan ennenkuin homma etenee. Aaaaa, Aaaaa, A, A, vastaa A ja selittää joka suuntaan ja sanoo lähtevänsä etsimään uutta portintekijää, Esbasta. Don't worry!
Lautoja naputellaan jo!
Saaliinaan nuori, fiksunoloinen mies A tulee. Tutkaillaan porttiongelmaa, kyselen mahdollisuuksia etenkin ajoituksen suhteen. (Aikaisemman porttimiehen mielestä hän on tehnyt ainoan mahdollisen tavan mukaan ja symboolisena eleenä sanoja vahvistaakseen oli iskevinään vatupassini kahtia polveaan vasten)
Tämä nuori mies sanoo hoitavansa homman hyvin ja heti, hakee vain välineensä ja apuvoimia. A anoo minua päällysmieheksi, vastaa, että ainoa toiveeni on saada suora portti sivulle- ja eteenpäin, ei enempää, eikä vähempää. Luotan mieheen, jolla on oma saksalainen vatupassinsa (painotti sanaa saksalainen) jo tullessaan. Katoan talon uumeniin.
 
Miehiä kuin Sinuhe-talossa viime vuonna. Naulataan, sekoitellaan, hitsataan, sahataan ja ennen kaikkea kommunikoidaan. Miesten nimiä ilma pullollaan. Miehiä muurilla, muurin vieressä, muurin takana. Ja A johtotehtävissä.
Uskaltaudun kurkkimaan joka ilmansuuntaan: mahtavaa edistystä kaikkialla, kuin pikakelausta eteenpäin. Kaikki tietävät roolinsa.
Portti valmis parissa tunnissa. Muurin rappaajat etenemässä kohti portinpieliä. Hienoa jälkeä!
(portintekijälle luvassa pellonpuoleinen aitaprojekti ensi vuonna)
 
Yht'äkkiä piha hiljenee, mahdoton on tehty mahdolliseksi. Enpä arvannut eilen miltä nyt tuntuu:Taivasta raotetaan! A on oppinut lukemaan minua sen verran hyvin, että uskalsi tehdä päätöksiä, ja tuntee miten stressin jälkeen Päivi on taas niin Happy.
 
On kunnon ruokailun aika Niilin rantamaisemissa!
 
 
Tänään viimeistellään eilisten tekoja. Laudat on jo kerätty ja matkalla kohti uutta kohdetta. Muuria hiotaan ja tuloksia ihaillaan.
Maksut eivät ole niin kiireellisiä kuulemma, mutta niistäkin on jo puoliksi selvitty.
Tämän vuoden rakennuskiintiö on budjetin osalta täynnä, joten nyt vain ihaillaan saavutuksia.
 Vai odottaisinko joulupukin lisäbudjettia - ilman stressiä!