1331395362_img-d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e.jpg (480×360)
Koululaisen läksyreppu painaa paljon ja tehtäviä on koko illaksi kotona. Nora, 8 vuotta, käy kokeilevan kielikoulun toista luokkaa ja haluaa ahkeroida koulussa ja kotonakin oppiakseen ja pärjätäkseen hyvin.

Koulu alkaa kahden esikouluvuoden jälkeen. Noran äidilläkin menee iltaan tehdessä läksyjä tyttärensä kanssa ja näyttää sille, että koulu panostaa kotona saatuun tukiopetukseen, siksi vauhdikasta eteenpäinmeno on.

Opiskelu tapahtuu monen kielen avulla. Äiti puhuu kotona suomea ja työkirjat ovat englanniksi. Opettajat puhuvat arabiaa ja englantia, kaikki eivät molempia. Kun läksyt on illalla tehty niin Nora meneekin  nukkumaan aikaiseen.

Pikkusisko Nadakin alkaa olla esikouluiässä. Siellä opiskellaan arabian kirjaimet ja numerot. Tuli mieleen, että minunkin olisi hyvä mennä sinne  täällä. Ihan olisi aloitettava alusta.

Noran koulu on kokeileva ja uudentyyppinen , yksityisen ja valtiollisen välimuoto  melko kohtuullisella lukukausimaksulla,  Koulussa on sekä tyttöjä että poikia vaikka joidenkin muiden koulujen kylteissä ulkona lukee, että ne ovat joko tyttö- tai poikakouluja.

Voi vain toivoa, että kaikilla oppilailla on yhtä sitkeä äiti kuin Noralla. Äidille matematiikan opiskelu oli kuitenkin niin hankalaa, että Noralle etsittiin tukiopettaja valaisemaan  matematiikan yhtälöitä tarkemmin. Kyseessä on kokeileva kielikoulu mutta matematiikkaakin opiskellaan paljon, joka päivä. Koulussa on omat opettajat kussakin oppiaineessa ja lukujärjestyksen pohjalta työskennellään kuten meillä Suomessakin. Välitunnitkin pidetään ja ruokatauolla syödään äidin tekemiä  eväitä.  Samassa koulussa  hän voi käydä kaikki kouluvaiheet ennen mahdollisia yliopisto-opintoja.