Musiikkisillan%20esite-page-001-normal.j

Uutiset, 5.3.2013

Musiikkisilta tuo konsertit Kairoon

Vuosittainen egyptiläis-suomalainen Musiikkisilta kokoaa jälleen musiikin mestareita ja nuoria lahjakkuuksia Kairoon. Tapahtuma järjestetään Arab Music Institutessa 28. - 29.3. Tällä kertaa  luvassa on peräkkäisinä iltoina ooppera-aarioita sekä kamarimusiikkikonsertti. Konsertteihin on vapaa pääsy ja ne alkavat molempina iltoina kello 20:00.

Ralf GothóniKuva: Ralf Gothóni

Musiikkisilta on suomalaisen pianistin ja kapellimestari Ralf Gothónin ja Kairon Oopperatalon välisen yhteistyön tulosta. Ensimmäisen kerran tapahtuma järjestettiin vuonna 2007 ja sen jälkeen siitä on muodostunut jo perinne.

Konserttien lisäksi Musiikkisiltaan kuuluu viikon mittainen sarja työpajoja ja koulutusta yli kolmellekymmenelle egyptiläiselle muusikolle ja laulajalle. Tänä vuonna työpajoja ohjaavat opperaohjaaja Eija Tolpo, professori Mark Gothóni, huilistit Ilpo Mansnerus ja Anja Voipio, sellisti Yuko Miyagawa sekä professori Ralf Gothóni.

Musiikkisillan tavoitteena on edistää maiden välisiä kulttuurisuhteita, sekä kouluttaa lupaavia egyptiläismuusikoita ja -laulajia. Osa Musiikkisiltaan osallistuvista nuorista lahjakkuuksista kutsutaan esiintymään suomalaisiin musiikkitapahtumiin, kuten Savonlinnan Oopperajuhlille.

Toivottavasti näemme Musiikkisillassa!