Tällä hetkellä kovin suosittu ja arvostettu superantioksidsantti  PAKURi-kääpä löytyy suomalaisesta

koivustakin. Tummaa kääpäkasvainta  jauhamalla ja keittämällä syntyy  superjuoma, jolla kerrotaan jopa

syövän  paranevan puhumattakaan kulkutautiriskien pienenemisestä. Siitä on myös valmistettu valmiiksi

uutettua teejuomaa, joka on luontaistuotekauppojen hyvähintainen hittituote jolla kysyntää riittää. Sitä on

juotava runsaasti ja ah niin sitä paranee kovastakin flunssasta. Jostain kirjoituksesta luin,että emme tietäisi

asiasta mitään jollei nobelisti Aleksander Solzenitzin olisi siitä kirjoittanut kirjassaan syöpäosasto. Lainasin

kirjan ja luin kuinka syöpäosastolle levisi tieto ihmelääkkeestä,jota siinä sanotaan koivun syöväksi. Jotkut

hoksaavat heti ansaitsemisen. Pakuria olisi saanut tilattua osastolle valmistajilta ja kääpien kerääjiltä jos ruplat vain riittivät. Juomaa piti nauttia 15 ruplan annos viikossa joten helposti kerääntyi tuonaikainen työmiehen kuukausipalkka kuukaudessa  maksuksi paranemistoivosta, joka oli ilmeisesti melko todellinen.

Näinhän se menee luontaistuotemarkkinoilla helposti nykyisinkin.  Täytyyhän tuota hoitojauhetta flunssalääkkeeksi matkaankin ottaa kohtuullinen pussillinen. Paikallista surperfoodia Egyptissä on granaattiomena,jonka antioksidantit pärjäävät mustikalle. Se on herkkua hedelmäsalaatissa.

Persialainen paratiisiomena

Paratiisin kiellettyä hedelmää on väitetty juuri granaattiomenaksi. Se on yksi vanhimmista viljellyistä hedelmistä.

Tutkimuksinkin on osoitettu,että granaattiomenamehu tukee sydän-ja verisuoniterveyttä. Hedelmää on varmaankin syötävä huomattavia määriä saadakseen hyödyn terveydelleen. On hyvä kun nyt on sen aika kun menen sinne etelään.

Granaattiomenassa on erityistä ns. punicalaginit,jotka voivat suojata eturauhas-, keuhko- ja rintäsyövältä.(wikipedia)

Heti tänne Luxoriin saavuttuani alkoi granaattiomenan perkaus pakkaseen hedelmäsalatteja varten. Oli fiilis kuin olisin tullut marjametsästä.

SAM_0994-normal.jpg