Rakentelen tottumuksia,joilla on mahdollista toivoa,että selviäisin vähemmällä sokerilla.

Toin stevia makeutusta mukanani. Hunajaahan täällä on tarjolla myös. Nyt monta päivää olen saanut aterian perheessä ja

samalla olen saanut aikaa hankkia perusvarustusta ruuan valmistukseen. Pakastin granaattiomenan (paikallisen superfoodin) punaisia siemeniä hedelmäsalattiaineeksi. (Käsittelyohje: halkaise omena ja kaada avopuoli kämmenelle päin ja napsuta siemenet irti koputtamalla isolla lusikalla.) nyt saa banaaneja, guafaa, hunajamelonia,luumuja,appelsiinejakin. kyllä näistä aamiaissalatti syntyy ja maistuu myslin ja luonnonjugurttisilmän kanssa. Iso työ mutta riittää moneksi päiväksi.SAM_0994-normal.jpg

paikallinen buffalolehmän maitoon tehty jugurtti on ihan spesiaalituote ja sitä saa vähän oikein metsästää,että löytyy.

Sosekeitto porkkanasta ja perunasta (sipuli vahingossa unohtaen) on ihan käypä ruoka useaksi päiväksi . mielelläni lisään siihen kikherneitä vaikka purkista jos ei muuten ole. 

Leipätaskuun voi sopan kanssa laitta juustoa,munakin ja salaattia helposti. Pilkoin kurkkua,tomaattia ja  vihreää.Maustoin sitruunalla ja hyvä tuli.

Keittelin juomaksi mukanani tuomaa pakuria, lisäsin siihen minttua keittäessä ja makeutin stevialla.

taidan tehdä vielä sähläblettutaikinan ja paistaa niitä illalla. Sähläb on täkäläinen pähkinöistä ja eri jauhoista tehty seos,joka sopii hyvin vehnäjauhon jatkoksi lättytaikinaan.

Näin tänään. Hyvä tästä on jatkaa.  

 
On niin kiva kun Siiri on otettu niin huomaavaisesti vastaan. Nytkin syntyy pihalle iso kasa pissahiekkaa,jonka voi vaihtaa vaikka päivittäin. Kaupassa on ihan tutut purina-nappulat hankittavissa kun Siiri  syö vain kuivaruokaa. Nyt on vielä sellainen aika,että Siiri viihtyy sisällä mun kans. Ehkä tuo puutarha tulee vielä tutuksi meille molemmille.

lehti13%20006-normal.jpg