Rakentelen tottumuksia,joilla on mahdollista toivoa,että selviäisin vähemmällä sokerilla.
Toin stevia makeutusta mukanani. Hunajaahan täällä on tarjolla myös. Nyt monta päivää olen saanut aterian perheessä ja
samalla olen saanut aikaa hankkia perusvarustusta ruuan valmistukseen. Pakastin granaattiomenan (paikallisen superfoodin) punaisia siemeniä hedelmäsalattiaineeksi. (Käsittelyohje: halkaise omena ja kaada avopuoli kämmenelle päin ja napsuta siemenet irti koputtamalla isolla lusikalla.) nyt saa banaaneja, guafaa, hunajamelonia,luumuja,appelsiinejakin. kyllä näistä aamiaissalatti syntyy ja maistuu myslin ja luonnonjugurttisilmän kanssa. Iso työ mutta riittää moneksi päiväksi.
paikallinen buffalolehmän maitoon tehty jugurtti on ihan spesiaalituote ja sitä saa vähän oikein metsästää,että löytyy.
Sosekeitto porkkanasta ja perunasta (sipuli vahingossa unohtaen) on ihan käypä ruoka useaksi päiväksi . mielelläni lisään siihen kikherneitä vaikka purkista jos ei muuten ole.
Leipätaskuun voi sopan kanssa laitta juustoa,munakin ja salaattia helposti. Pilkoin kurkkua,tomaattia ja vihreää.Maustoin sitruunalla ja hyvä tuli.
Keittelin juomaksi mukanani tuomaa pakuria, lisäsin siihen minttua keittäessä ja makeutin stevialla.
taidan tehdä vielä sähläblettutaikinan ja paistaa niitä illalla. Sähläb on täkäläinen pähkinöistä ja eri jauhoista tehty seos,joka sopii hyvin vehnäjauhon jatkoksi lättytaikinaan.
Näin tänään. Hyvä tästä on jatkaa.
Kommentit