SAM_1239.jpg

 

SAM_1238.jpg

Paljon sen kuuman kesän aikana oli mielessä,että voi kun tulisi vilpoinen ilma. Nyt se sitten on ja on Tapaninpäivä.

Kesän päivälämpö on puolittunut ja niin on yökin, ainakin puolittunut. Kesälämpö oli 40 päivällä ja nyt se noin puolet eli 20 nurkilla. Huomaan Siirin ikävöivän lämmintä. hän etsii kiviltä kohdan,jossa aurinko lämmittää ja menee siihen pyörimään tyytyväisenä.

 

 

 

SAM_1242.jpg

sitten voi tulla sisälle viileämpään istumaan just sen paperin päälle jota olen tutkimassa. Pöydällä on Naguib Mahfousin Kairotrilogi englanniksi vaivaiset 1300 sivua, kaikki kolme kirjaa samassa ja hyvät johdantoluennot alussa.Luin ne pari vuotta sitten kesällä suomeksi joten tuntumaa on. valmiina.

Yöllä laskee lämpötila alle 10 asteen ja ilta jo viilenee. Tänä kylmänä kautena lämmin yöpuku ja joku takki on hyvä pakata mukaan tänne tullessa, myös villasukat on hyvä juttu. kulkuvälineissä on kylmä pitkillä matkoilla niinkuin Kairo-Luxor junassa ja bussissa. Aamuyöstä on kylmintä sisälläkin.

Minun riesani on se,että kulkevat kissat tunkevat taloon sisälle yöksi lämpimään . Aamulla korjasin yhdet kakat juuri, pesin räsymaton koneessa. piiloutuvat niin illalla,että en saa niitä kaikkia ulos millään. suttaavat ja syövät Siiriun ruokakupit tyhjiksi. Pah!