Talon valmistumisen loppusiivous alkaa pihapalmun huoltamisesta. Meistä tuli taatelintallaajia, koska palmu alkoi pudottaa kypsää satoa maahan. Sato on korjattava ensin jotta puu voidaan muutenkin huoltaa. Kerran vuodessa kuivat oksat kerätään pois ja narunvalmistukseen käytettävät naavalakasvustot laitetaan talteen. Runko myös siistitään. Poistettavien vihreiden oksien ruodit ovat hyvää raaka-ainetta huonekalujen valmistukseen. Näin elämän puu palvelee meitä pihassamme. Lasten suuhun taateli maistuu makealta puusta pudonneena ja maistoin itsekin, että mitä ruskeampi sitä makeampi hedelmä on. Puuhun jäikin vähän vaikka jo säkillinen kerättiin talteen. Taatelit levitetään aurinkoon kuivamaan ja talletetaan tulevaa käyttöä varten. Silloin kun muslimit paastoavat päivän valoisan ajan niin profeetta Mohammedin mallin mukaan paasto lopetetaan syömällä taateleita ja juomalla hedelmämehua, maitoa tai vettä. Veren sokeri nousee nopeasti makean taatelin avulla. Ramadan-paaston aikaan kaupoissa myydään runsaasti taateleita ja onnellinen se, jolla on oma elämän puu satoa antamassa. Taateli kuuluu myös erikoiseen ruokaan ,joka auttaa elimistön emäs-happotasapainossa. Amerikkalainen kuuluisa parantaja Edgar Cayce antoi reseptin keittää yhtä paljon taateleita ja viikunoita yhdessä maissijauhon kanssa puuroksi. Näin syntyy erityisen ravitseva ja elimistöä tasapainottava ”muumioruoka”. Vuosi sitten tulin tehneeksi sitä kuin vahingossa joulupuuron kaveriksi ja tykkäsin siitä kyllä. En löytänyt kaupasta tärkkelystä suurukseksi ja käytin maissijauhoja paremman puutteessa. Tänä vuonna voin tehdä joulupuuron kanssa taatelikiisselin kotipihan taateleista.