Kuunari Ansio, kaksimastoinen tekijöidensä ylpeys vei meitä Suomen luxorilaisia avomerelle kohti Maakallan itsenäistä  hallintokuntaa samaan aikaan kun Tahririlla jälleen Kairossa tapahtui. Kuvat ovat Heikki Kettusen matkagalleriasta.

raahekes%C3%A4213%20062-normal.jpg

raahekes%C3%A4213%20087-normal.jpg

raahekes%C3%A4213%20077-normal.jpgSaari on nousut 1400-luvulla merestä ja saanut erityisasemansa,joka vieläkin tunnustetaan. Kirkko on 1700-luvulta ja mökit lähinnä ammattikalastajasukujen perintönä kulkevia torppia.

raahekes%C3%A4213%20076-normal.jpgKävely laivalta tihkusateessa rauhoitti alkavaa merisairauttani,koska avomerellä oli melkoiset mainingit,jotka ärsyttivät monien matkustajien keskikorvan tasapainon sekaisin. Itsekin tunnistin oireita. MUTTA vasta kotona sunnuntaina, kaksi päivää matkan jälkeen, alkoi minun huimaukseni ja oksentelu. Diagnosin varmisti se,että tiistaina apteekista löytynyt matkapahoinvointi ja merisairauslääke auttoivat vaikka kolmiolääkkeenä olikin epämieluisaa muuten.

Reissulta palattua saa tässä ihmetellä jälleen kerran Egyptin tilannetta. Taustaperheestä saamani viesti kertoo,että siellä landella on ihan rauhallista ja turistienkin hyvä tulla. Ei huolta siitä asiasta, matkustaako vai ei.

Matkustusta kissani kanssa suunnitellessa olen päässyt niin pitkälle mielikuvissani,että selviän yhdestä välilaskusta kissan kanssa. Se tarkoittaa lentoa turkkilaisella Hurghadaan, josta matka autolla auringonnousuun ja Luxoria kohti. Olin huoleton kun näin,että turkkilaisella oli eritt. edullinen 267e edestakaisin lento Hurghadaan mutta se onkin nyt kadonnut myynnistä. En voi ajatella lentoa Kairon kautta,koska se tietää yhtä välilaskua lisää ja lentoyhtiön vaihtoa matkatavararuljansseineen myös. Paitsi jos lähtee jo elokuun viimeinen päivä niin on melko edullinen lento Hurghadaan ja sekin poistuu syyskuussa näillä näkymin. Nyt vähän jännään kuinka tässä mahtaakaan käydä. Levitin paljon uutista tuosta halvasta HRG-lennosta. Joudun nyt perumaan. Onkohan tämä kaikua tapahtumista Kairossa. Toivon sen lennon palaavan,koska nyt syyskuussa sen hinta on 1330e. Tonnin enemmän.